Lähtöajat Kilpailukalenteri Aloita Golf

Paikallissäännöt


1. EPÄNORMAALIT KENTTÄOLOSUHTEET (SISÄLTÄEN KIINTEÄT HAITAT):

a. Sinisin paaluin tai valkoisella maalilla rajatut alueet. Kun näin rajattu kunnostettava alue yhdistyy toiseen epänormaaliin kenttäolosuhteeseen, ne ovat samaa epänormaalia kenttäolosuhdetta.

b. Yksittäisellä sinisellä paalulla merkityt bunkkerit ovat kokonaisuudessaan kunnostettavaa aluetta ja osa yleistä pelialuetta.

c. Syvät, veden aiheuttamat valumaurat hiekkaesteissä.

d. Muurahaiskeot ja eläinten jätökset. Molemmat ovat myös pelaajan valinnan mukaan vaihtoehtoisesti irrallisia luonnonhaittoja (vapautuminen Säännön 15.1 mukaisesti).

​​​​​​​Vapautuminen Säännön 16.1 mukaisesti.​​​​​​​


2. KENTÄN OLEELLISET OSAT

• Puiden ja pensaiden juurilla oleva puuhake. Yksittäiset hakkeen palat ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa Säännön 15.1 mukaisesti.

• Pirunpelto-kentän väylän 12 estealuetta reunustava tukipaalutus

​​​​​​​• Järvenranta-kentän väylän 6 viheriön oikealla puolella oleva kivimuuri​​​​​​​

​​​​​​​

3. KIINTEÄT HAITAT LÄHELLÄ VIHERIÖTÄ

Mallipaikallissääntö F-5.2 on voimassa. Vapautuminen pelilinjalla olevasta kiinteästä haitasta on mahdollista vain mikäli molemmat kiinteä haitta, sekä pallo ovat yleisen pelialueen väylämittaan tai lyhyemmäksi leikatulla osalla.


4. PUDOTTAMISALUEET – JÄRVENRANNAN VÄYLÄ 5 JA PIRUNPELLON VÄYLÄ 12

Mallipaikallissääntö E-1.1 on voimassa tarjoten ylimääräisen vapautumisvaihtoehdon Järvenrannan väylän 5 ja Pirunpellon väylän 12 estealueille.
Pudottamisalue on merkillä ilmaistu, väylämittaan leikattu alue, ellei sitä ole erikseen valkoisella maalilla merkitty.


5. VAPAUTUMINEN PUNAISEN ESTEALUEEN VASTAKKAISELLE PUOLELLE, JÄRVENRANTA 14

Mallipaikallissääntö B-2.1, Vapautuminen punaisen estealueen vastakkaiselle puolelle, on käytössä Järvenranta-kentän väylän 14 vasemmalla laidalla olevalle ojalle.


6. KIELLETYT PELIALUEET

a. Sinivalkoisin paaluin merkityt alueet, vapautuminen Säännön 16.1 mukaisesti.

b. Tuetut puut ja niiden tukirakenteet. Mikäli tuettu puu tai sen tukirakenne vaikuttaa pallon makuuseen tai aiotun lyöntiasennon tai svingin vaatimaan tilaan, tulee pelaajan vapautua Säännön 16.1 mukaisesti.

c. Pirunpellot Pirunpelto-kentän väylillä 10 ja 13
Pirunpellolla väylän 10 alussa ja väylän 13 viheriön oikealla puolella olevat, vihrein paaluin rajatut alueet ovat kiellettyjä pelialueita. Näiltä alueilta pelaaminen ja pallon hakeminen on ehdottomasti kielletty. Alueen raja määräytyy paalujen ulkoreunan mukaan.

Mallipaikallissääntö E-1.2 on voimassa ja näiltä alueilta tulee vapautua rangaistuksetta Säännön 16.1 mukaisesti, tai ylimääräisenä vaihtoehtona pudottamisalueelle. Pudottamisalue on merkillä ilmaistu väylämittaan leikattu alue, ellei sitä ole erikseen valkoisella maalilla merkitty. Pudottamisalueita koskeva Mallipaikallissääntö E-1.2 on voimassa.


RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA​​​​​​​

​​​​​​​Reikäpeli: Reiän menetys

Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä

Paikallissäännön 6 Kielletyt pelialueet vakava rike: Pelistä sulkeminen