Lähtöajat Kilpailukalenteri Aloita Golf

Väyläesittelyt - PirunpeltoVäylä 1

Hyvä, lyhyt aloitusväylä, jossa tilaa on kiitettävästi. Avaus on hyvä saada väylälle, joka kulkee hieman vasemmalla tiiltä katsottuna. Suuri viheriö avautuu jatkolyöntiin täältä parhaiten. Oikeallakin on tilaa, mutta raffi on jyrkässä rinteessä, josta jatkolyönti on hankalampi. Viheriö on poikittain väylään nähden ja sen edessä on bunkkeri. Mukava väylä, jossa birdien tekeminen on mahdollista ilman sankarilyöntejä. Väylällä ei ole esteitä, joten itseluottamusta puhkuen voi kokeilla myös pitkää draivia, jolloin lähestyminen on lyhyt pitchi. Helppo aloitus, jossa kerätään itseluottamusta edessä olevaa kierrosta varten.


Väylä 2

Mielenkiintoinen par 5. Tupladogleg, jossa on oltava tarkkana toista lyöntiä lyötäessä. Väylä kääntyy ensin vasemmalle, sitten oikealle ja kakkoslyöntiä vaanii out of bounds väylän vasemmassa reunassa. Avaus lyödään korkealta alhaalla odottavalle väylälle, väylän kääntyessä vasemmalle odottaa kulmassa väyläbunkkeri, joka kerää liian rohkealla linjalla lyötyjä avauksia. Pitempilyöntinen pelaaja voi tavoitella nostettua greeniä toisella, mutta turvallinen ratkaisu kakkoslyönnillä tuo helpon par-tuloksen. Kaksitasoinen viheriö on hieman nostettu ja erittäin suuri.


Väylä 3

Tämän keskipitkän par kolmosen viheriöltä on upea näköala Ellivuoren suuntaan. Lyöntipaikalta katsottuna pituussuunnassa olevan viheriön edustaa vartioi suuri bunkkeri. Avaus pitää saada greenille ja pallo putilla reikään. Simppeli väylä, joka ei tarjoa yllätyksiä.


Väylä 4

Ensimmäinen väylä, jossa Pirunpellolle ominainen kapeus tulee esille. Par 4 joka taipuu hieman oikealle. Avauksessa on tilaa, mutta pitkä draivi tulee alas väylän kapeimpaan kohtaan. Teeltä katsottuna väylä houkuttelee lyömään kovaa ja pitkälle, mutta kyseessä on kuitenkin melko lyhyt par nelonen, jolloin on hyvä pelata varman päälle. Hyvä tulos ei tällä väylällä edellytä pitkää avausta. Suuri viheriö ilman bunkkereita odottaa lähestymislyöntiä. Viheriöllä on mielenkiintoiset breikit ja muodot, joten kannattaa olla tarkkana putterin kanssa!


Väylä 5

Viitosen upeat valkoiset kalliot tuovat väylälle oman erityispiirteensä. Avauksen kanssa on oltava tarkkana, sillä draivi osuu helposti kapeikkoon. Tämä on lyhyt väylä, jossa avainasemassa on avausmailan valinta. Malttia teellä ja jäljelle jää lyhyt lähestymislyönti. Viheriö, jonka edessä pieni bunkkeri, on alhaalla hienojen kallioiden jälkeen. Tälle kentälle tyypillinen iso viheriö, joka ottaa lähestymislyönnit hyvin vastaan. Helpohko väylä tehdä par, jos avauslyönnin saa onnistuneesti väylälle.


Väylä 6

Tämä par 5 on kentän vaikein väylä, todellakin hcp-lukunsa ansainnut. Pitkä, suora ja erittäin kapea väylä. Avaus lyödään ylämäkeen, jossa oman vaikeutensa tuo se, että pallon alastulopaikkaa ei näe. Toinen lyönti ei ole avausta juurikaan helpompi. Edessä siintävä väylä jatkuu kapeana ja pelaajan on oltava todella tarkkana lyöntinsä kanssa. Kolmas lyönti on helpompi, edessä siintää jälleen iso viheriö, jonka ympärillä ei ole esteitä. Tällä väylällä ei ole tilaa sankareille, joten järki käteen ja pallo kentälle.


Väylä 7

Par 4, joka edellisen jälkeen tuntuu todella leveältä. Helpohko reikä, jonka väylä on mukavasti muotoiltu. Tällä reiällä ei ole mitään erikoista tai yllättävää, mutta jatkolyöntiin saattaa oman erikoisuutensa tuoda se, että pelaaja ei välttämättä seiso samalla tasolla pallon kanssa. Suuri viheriö, jonka ympärillä ei ole esteitä, mutta pitkäksi ei kannata lyödä.


Väylä 8

Upea par 3, jossa teeltä on näkyvissä monenlaisia elementtejä. Vasemmalla on suuri vesieste, joka ei kuitenkaan ole kovin lähellä viheriötä. Todella iso viheriö, jossa väylän mitta saattaa muuttua reilustikin reiän paikasta riippuen. Viheriön edessä on bunkkeri, joka kerää lyhyeksi jääneet avaukset varmasti. Tämä on hieno väylä, jossa golfkenttäarkkitehtuuria ihastellessa on helppo tehdä hyvä tulos.


Väylä 9

Ulosmenon hieno lopetus. Tämän väylän tiiauspaikalta on upeat näkymät sekä kauas horisonttiin että myös Järvenranta-kentälle. Voit jo haistaa Bufferin kahvit, mutta vielä on hieno väylä edessä ennen sitä. Avauslyönti lyödään korkealta alas, vesiesteen eteen. Väylän jyrkkä porrastus takaa sen, että jatkolyöntiä ei saa lyödä tasaiselta alustalta. Viheriön edessä jatkolyöntejä odottaa syvä bunkkeri. Viheriö on suuri ja lipun paikkaa muuttamalla väylä saa täysin erilaisen luonteen. Pitkäksi voit lyödä, sillä viheriön takana on vastaanottava mäki. Jos et ole varma riittääkö lyönti bunkkerin yli, lyö sivuun ja yritä tulosta hyvällä lähipelillä.


Väylä 10

Tauolla virkistyttyäsi on aika aloittaa sisääntulo. Alku on hieno par 5, jossa avaus lyödään kentän ensimmäisen pirunpellon yli. Tilaa avaukseen on kiitettävästi, joten jos peli kulkee, tässä voi lyödä draiverilla. Jatkolyönti vaatiikin sitten tarkkuutta. Vasemmalla vaanii jo kasiväylältä tutuksi tullut vesi ja oikealla väyläbunkkeri. Väylä kaartuu lopussa hieman vasemmalle ja viheriö on metsän katveessa. Hieno par viitonen, jossa birdie syntyy hyvällä lähestymislyönnillä kahden bunkkerin vartioimalle viheriölle.


Väylä 11

Vaativa keskipitkä par 4, joka pelataan pieneen ylämäkeen korkealle ylös nostetulle viheriölle. Avauslyönnissä on otettava huomioon oikealla vaaniva suuri väyläbunkkeri. Viheriön ympärillä ei ole esteitä, mutta oikealle ei ole varaa lyödä. Siellä odottavat suuret kalliot, joilta alas joutuminen aiheuttaa suuria ongelmia ja näkyy varmasti tuloskortissa. Tällä väylällä on lyötävä hyviä lyöntejä, muuten parin tekeminen on vaikeaa.


Väylä 12

Tämä väylä on kentän ehdoton helmi! Tässä on varmasti yksi upeimpia par kolmosia Suomessa. 160 metriä Sorvijärven yli paalutetulle viheriölle hakee vertaistaan. Viheriöltä löytyy eräs kentälle ominainen piirre: pitkäksi saa lyödä, sillä vastaanottava mäki pysäyttää pallot. Lyhyt lyönti ei ole tällä väylällä vaihtoehto, pallosi kastuu varmasti. Haaste kasvaa, mikäli lippu on viheriön oikeassa reunassa. Tällä väylällä kannattaa nauttia maisemasta ja upeasta väylästä.


Väylä 13

Sisääntulon helpoin par 4. Lyhyt väylä, jossa avauslyönnille on paljon tilaa. Oikealla avausta vaanii vesi, mutta muuten edessä avautuu leveä väylä. Suuren viheriön takana on kentän toinen pirunpelto. Viheriön ympärillä ei ole varsinaisia esteitä, vasemmalla kuitenkin mielenkiintoinen ruohobunkkeri. Tällä väylällä kaikki on mahdollista. Hyvä avaus palkitaan lyhyellä lähestymislyönnillä. Loppu onkin vain muodollisuus. Tällä väylällä pelaaja saa "hengähtää".


Väylä 14

Taas lähdetään takaisin Sorvijärven suuntaan. Lyöntipaikka on ylhäällä, josta pallo pitää saada alhaalla olevalle väylälle. Matka jatkuu vasemmalle järven rantaa pitkin kohti viheriötä. Avauslyönti on lyhyt, noin 160 metriä, ja myös lähestymislyöntiin jää vain vähän pituutta. Ennen viheriötä väylän vasemmalla puolella on komeat kalliot. Viheriöllä voi hetken nauttia upeasta maisemasta Sorvijärven yli kohti kahdennentoista viheriötä ja vitosen valkoisia kallioita. Hyvä väylä, jossa jokaisella on mahdollisuus tehdä birdie. Avauslyönnillä ei kannata oikaista. Siitä pitävät huolen tiiauspaikan vasemmalla puolella olevat puut, suuret kalliot väylän vasemmalla puolella sekä koko väylän kapeus. Malttia teellä!


Väylä 15

Lyhyt par 3, peruspelillä tästä pääsee eteenpäin. Oman erikoispiirteensä väylälle tuo kuitenkin viheriö, joka on tiiauspaikkaan nähden korkeammalla. Lipun paikkaa ja viheriötä ei näe ja se tekee avauksesta hieman vaikeamman. Kun vältät oikealla olevan bunkkerin, par on helppo.


Väylä 16

Par 5, jonka avauksessa on hyvin tilaa. Pitkälyöntisen kannattaa kuitenkin välttää draiveria, sillä väylä kapenee voimakkaasti mitä pitemmälle lyöt. Jatkolyönnissä on hyvin tilaa, kannattaa kuitenkin pelata noin 100 metrin päähän viheriöstä. Kahdella päälle tässä ei kannata yrittää, sillä viheriö on hieman katveessa ja nostettu korkealle. Viheriön vasemmalla puolella olevat kalliot sekä edessä oleva syvä bunkkeri pitävät huolen siitä, että sinne lyöty pallo näkyy tuloskortissa välittömästi. Viheriö on suuri ja kaksitasoinen, jossa puttaaminen on helppoa. Pelaa tämä väylä järkevästi ja saat palkinnoksi hyvän tuloksen.


Väylä 17

Ensimmäinen lopun kahdesta haastavasta par nelosesta. Avauspaikalla on tuttu tunne. Se muistuttaa kuutosväylää. Väylä nousee ylöspäin ja avauslyönnin alastulopaikkaa ei kunnolla näe. Väylällä ei ole esteitä ja paras suunta lähestyä viheriötä on hieman väylän vasemmasta laidasta. Siellä on myös eniten tilaa avaukselle. Viheriö näyttää pieneltä, sillä se on osittain ennen greeniä sijaitsevan kallion muodostaman mäen takana. Älä anna tämän hämätä, sillä vastassa on yksi kentän suurimmista viheriöistä. Väylän hcp-luku on kaksi, joten tässä bogikin on hyvä tulos. Järkevällä pelillä par on saavutettavissa.


Väylä 18

Upea viimeinen väylä ennen kuin kierros on ohi. Maisemallisesti tämä väylä on erittäin hieno. Jyrkkä, alaspäin viettävä par 4 kääntyy puolesta välistä vasemmalle. Viheriön edessä ja takana sijaitsevat pienet bunkkerit pitävät huolen siitä, että lähestyminen on lyötävä tarkasti. Avauslyönnissä tilaa on reilusti, mutta vasemmalle ei kannata lyödä. Siellä odottaa joko metsä tai sitten pallosi jää puiden katveeseen ja jatkolyönnin viheriölle lyömisen voi unohtaa. Tällä reiällä pitää olla tarkkana vaikka kierroksen loppu jo häämöttääkin. Viimeinen, mutta ei vähäisin. Älä anna tämän reiän kauneuden hämätä. Pelaa huolella ja saat lopettaa kierroksen hyvillä mielin.