Lähtöajat Kilpailukalenteri Aloita Golf

Väyläesittelyt - JärvenrantaVäylä 1

Kentän ensimmäinen väylä on miellyttävä aloitus. Lyhyt ja helpohko par 4, jossa tilaa on riittävästi. Avauslyöntiä vaanivat oikealla puolella sijaitsevat bunkkerit, muuten esteitä ei ole. Vasemmalla out-raja, mutta sinne lyöminen vaatii todella vinon lyönnin. Viheriön ympärillä hiekkaesteitä, jotka vaativat lähestymislyönniltä tarkkuutta. Väylä on helppo ja mukava aloitus kierrokselle.


Väylä 2

Lyhyt par 3, joka on hcp-luvultaan kentän helpoin. Viheriön edessä sijaitseva todella syvä bunkkeri on kuitenkin välttämisen arvoinen. Viheriö on erittäin kalteva ja pitkäksi lyöty avaus jättää haasteeksi vaikean chipin tai alamäkiputin. Ulkonäkö pettää.


Väylä 3

Kolmas väylä on haastava par nelonen. Avausta odottaa väylän kummallakin puolella hiekkaesteet ja myös viheriön ympäriltä löytyy hiekkaa. Tämä ei ole pitkä väylä, mutta vaatii tarkkaa pelaamista. Kaksitasoinen viheriö tuo väylälle oman mukavan lisänsä, lähestyminen olisi hyvä saada lipun kanssa samalla tasolle. Heti viheriön takana on out of bounds, joka poimii liian pitkät lähestymiset.


Väylä 4

Par 4, jonka väylä on todella leveä. Oikealla on kaksi bunkkeria, muuten avaus on esteetön. Viheriö on hieman ylempänä, joka saattaa vaikeuttaa etäisyyden arviointia lähestymislyönnissä. Viheriön edessä lisäksi bunkkeri, joka nappaa armottomasti lyhyet lähestymiset. Helppo väylä, mutta lähestymisen kanssa pitää olla tarkkana. Muuten par on muodollisuus.


Väylä 5

Tämä väylä on Järvenrannan ehdoton helmi, veden yli lyötävä par kolmonen. Väylä on takatiiltä 196 metriä ja klubitiiltäkin reilut 150. Viheriö on iso ja vastaanottava ja sen molemmin puolin on bunkkerit. Täällä itseluottamus punnitaan. Yli sopii lyödä, sillä viheriön takana on reilusti tilaa. Avaus ratkaisee.


Väylä 6

Kuudes reikä on pitkä par 5, yksi kentän haastavimmista väylistä. Yli 500-metrinen väylä kulkee järven rannassa. Avaus lyödään veden yli, minkä jälkeen väylä kääntyy vasemmalle. Käytännössä myös toisella lyönnillä ylitetään vesi. Viheriö on kapea, vasemmalla vettä ja oikealla metsikkö. Ole tarkkana lähestymislyönnin kanssa. Vaikea väylä, jolla par on hyvä tulos.


Väylä 7

Lyhyehkö par 4, jossa pitkälyöntinen lyö suoraan viheriölle. Väylä kääntyy reilusti vasemmalle. Viheriö on lyhyt lyöntisuunnasta katsottuna, joten toisen lyönnin on oltava erittäin hyvä. Sekä viheriön edessä että takana on hiekkaesteet, joten suuriin virheisiin ei ole varaa. Mielenkiintoinen väylä, jossa voi käyttää monenlaista pelistrategiaa.


Väylä 8

Erikoinen par 4, jossa väylän vasemmalla puolella on järvi. Leveä väylä, avauksessa on hyvin tilaa. Väylä on hieman kallellaan vasemmalle, oikea reuna on tasaisempi. Avaus kannattaa lyödä väylän oikeaan reunaan, sieltä myös viheriö aukeaa hyvin eteen. Iso viheriö ottaa lähestymiset hyvin vastaan kauempaakin lyötäessä. Avauksen merkitys on suuri.


Väylä 9

Ulosmenon viimeinen väylä on todella vaikea par 4. Avaus lyödään sokkona jyrkkään ylämäkeen. Ennen viheriötä väylällä on syvä laakso ja viheriön edessä erittäin syvä bunkkeri. Pitkälyöntinen voi lyödä draivin laakson pohjalle, muuten lähestymislyönti on todella haastava. Matkaa jää liki 150 metriä pienelle viheriölle. Viheriön edessä olevaa bunkkeria kannattaa välttää. Par on tällä väylällä todella hyvä tulos.​​​​​​​


Väylä 10

Sisääntulo alkaa mielenkiintoisella par vitosella. Avaus lyödään kapeaan aukkoon, josta näkyvyys väylälle on pieni. Tilaa on kummallakin puolella, vasemmalla on tosin useita hiekkaesteitä valmiina ottamaan pallon vastaan. Avauksen jälkeen helpohko väylä, toisessa lyönnissä on mukavasti tilaa ja viheriö on melko suuri ja vastaanottava. Erikoista on väylän oikealla puolella pitkänä kasvava villi karheikko. Pitkälyöntinen pelaaja yltää tämän väylän greenille toisella lyönnillä.


Väylä 11

Kierros jatkuu toisella peräkkäisellä par 5:lla. Avaus lyödään korkealta alhaalla odottavalle väylälle. Vasemmalla on jälleen bunkkereita, mutta muuten tilaa on hyvin. Jatkolyönti vaatii harkintaa. Noin 100 metriä ennen viheriötä on kapea nielu, jossa on syvä oja vasemmalla. Lisäksi väylä aloittaa tästä jyrkän nousun ylhäällä odottavalle viheriölle. Jos mitta ei riitä kahdella päälle, kannattaa jättää hieman vajaaksi tästä nielusta. Näin vältät harmit. Helpohko par 5.


Väylä 12

Keskipitkä par 3, jossa viheriö on muodokas ja suojattu hyvin bunkkereilla. Avaus vaatii tarkkuutta, muuten pallo on lähes väistämättä hiekassa. Parin tekeminen tällä väylällä ei ole muodollisuus. Tarkkuus on valttia.


Väylä 13

Erikoinen par 5, sillä koko väylä on voimakkaasti kallellaan vasemmalle, joten avauksen jälkeen saattaa olla edessä tavanomaisesta poikkeava lyöntiasento. Parhaat paikat löytyvät väylän vasemmasta reunasta, mutta ole tarkkana, sillä siellä odottaa myös useita syviä hiekkaesteitä. Viheriö sijaitsee ylhäällä jatkolyöntiä ajatellen. Pitkälyöntinen voi tavoitella viheriötä toisella lyönnillä. Tarkkuutta jatkolyönti kuitenkin vaatii. Maltillinen peli tuo parin, riski ei tässä kannata.


Väylä 14

Lyhyt par nelonen, jonka avaus lyödään ylhäältä alhaalla odottavalle väylälle. Avauslyönnin ei tarvitse olla pitkä, joten rautamaila tai hybridi riittää hyvin. Viheriö on pieni ja erittäin kapea. Oikealla puolella on syvä bunkkeri. Tällä väylällä tulos on kiinni jatkolyönnistä. Viheriöllä oman erikoispiirteensä väylälle tuo alempi taso, joka on lyöntisuunnasta katsottuna viheriön takaosassa.


Väylä 15

Helppo, keskipitkä par 3. Todella suuri viheriö on tasainen ja vastaanottava. Avauslyönti mielenkiintoinen, sillä viheriö on pienen kummun takana ja sitä ei näe tiiauspaikalta kunnolla. Tähtää lippuun, luota mailavalintaasi ja väylätaulussa ilmoitettuihin metreihin. Helppo par.


Väylä 16

Visuaalisesti hankala väylä. Lyöntipaikalta katsottuna väylä näyttää todella kapealta, mutta tilaa kuitenkin on. Tässä ei vaadita pitkää draivia, maltillinen avaus riittää. Viheriö sijaitsee kapean nielun takana, tilaa sillä kuitenkin on enemmän kuin silmä antaa ymmärtää. Viheriön vasemmalla ja oikealla puolella on hiekkaesteitä, joten tarkkana pitää olla. Lähestyminen ei kuitenkaan ole pitkä, joten viheriö on helposti saavutettavissa.


Väylä 17

Lyhyt par 3. Tiiauspaikka on todella paljon ylempänä kuin viheriö. Greenillä on paljon tilaa, lisäksi se on hyvin vastaanottava. Viheriön ympärillä on jyrkkää alaspäin viettävää rinnettä ja oikealla bunkkeri. Kovassa tuulessa väylä on haastava, muuten avaus on helppo.


Väylä 18

Sisääntulon päättää keskipitkä par 4. Avaus lyödään korkealta alaspäin viettävälle väylälle ja lähestyminen lyödään ylämäkeen korkeammalla sijaitsevalle viheriölle. Viheriöllä on kaksi tasoa, joista alempi on lyöntisuunnasta katsottuna taaempi. Avauslyönnissä on tilaa, tuloksen tekeminen riippuu pitkälti lähestymislyönnistä. Ylös lyötäessä etäisyyden hahmottaminen on hankalaa, joten ole tarkkana lähestymisessä. Hyvän parin jälkeen klubi ja ravintola herkkuineen kutsuvat.