Lähtöajat Kilpailukalenteri Aloita Golf

Peliohjeet


AJANVARAUS

Lähtöajat varataan caddiemasterilta joko puhelimitse, paikan päällä tai kirjautumalla WiseGolf-järjestelmään. Tiiaikoja voi varata aina neljä päivää eteenpäin. Lähtöajat Järvenranta-kentällä ovat 10 minuutin välein ja Pirunpelto-kentällä 12 minuutin välein.

Varatessasi aikaa ilmoita nimesi ja kotiseurasi sekä mahdollisten pelikavereiden vastaavat tiedot. Peliryhmän yhteenlaskettu tasoitus ei voi pääsääntöisesti ylittää 108. Ruuhka-aikoina pelaajakohtainen tasoitusraja on 36.


ILMOITTAUTUMINEN

Pelaajan tulee ilmoittautua caddiemasterille vähintään 15 minuuttia ennen lähtöaikaa. Lähtöaikansa voi myös vahvistaa WiseGolf-sovelluksen kautta. Esteen sattuessa varattu aika on ehdottomasti peruutettava hyvissä ajoin, jotta aika voidaan vapauttaa muiden pelaajien käyttöön.


TASOITUSVAATIMUKSET

Pelaajalla tulee olla green card ja jäsenyys jossakin Suomen Golfliiton jäsenseurassa. Peliryhmän yhteistasoitus ei pääsääntöisesti voi ylittää 108. Ruuhka-aikoina pelaajakohtainen tasoitusraja on 36.

RANGE

Harjoitusalueet sijaitsevat Sastamalantien länsipuolella yhdessä parkkialueiden kanssa. Driving range, kolme puttiviheriötä, chippi-, pitch- ja bunkkeriharjoituspaikat muodostavat monipuolisen harjoittelukokonaisuuden. Palloautomaatti toimii pankkikortilla, 2 €:n kolikoilla, Callock-puhelinpalvelun kautta sekä caddiemasterin toimistossa ladattavilla sarjakorteilla.
Vaivattomin tapa poiketa rangelle ennen kierroksen alkua on ajaa suoraan harjoitusalueen parkkipaikoille. Harjoittelun jälkeen auto kannattaa siirtää lähempänä pelattavan kentän ykköstiitä sijaitseville paikoitusalueille.

GOLFAUTOT

Kentällä on vuokrattavana laadukkaita Club Car Tempo -golfautoja. Golfauto kannattaa varata lähtöajan varaamisen yhteydessä.
Kentän kunnioittaminen on golfauton käytön perusedellytys. Autojen nopeutta on rajoitettu ja viheriöiden sekä estealueiden läheisyydessä autolla eteneminen on estetty kokonaan.
Suosittelemme ajamista mahdollisimman paljon raffissa ja golfautoille tarkoitetuilla poluilla. Golfautoa voi ajaa vain 15 vuotta täyttänyt henkilö.

PUKEUTUMINEN

Golfpukeutuminen on nykyisin urheilullista, käytännöllistä ja värikästä. Mielikuva ruutuhousuista ja kauluspaidoista elää monen mielessä ja niin saa toki halutessaan edelleenkin pukeutua, mutta onneksi nykyään golfkentillä keskitytään enemmän muuhun kuin pukeutumiseen. Toki pukeutumisen ohjeistus vaihtelee eri kentillä, mutta yleinen suuntaus on muuttunut Suomessa vuosi vuodelta rennommaksi.
Meillä Lakesidessa yleisohjeena on, että pukeudutaan siisteihin ja sään mukaisiin ulkoiluvaatteisiin. Miehillä paidassa tulee olla hihat, naiset voivat pukeutua lämpimällä säällä myös hihattomiin t-paitoihin. Golfari ei perinteisesti pukeudu sinisiin farkkuihin tai löysiin verkkareihin, mutta muunlaiset pitkät housut, sortsit tai hameet, joissa on mukava liikkua, sopivat hyvin. Jalkineiksi käyvät aluksi mainiosti riittävän tukevat kengät, kuten lenkkarit tai tennarit.
Golfiin sopivia vapaa-ajanvaatteita myydään kaikissa urheilu- ja vaateliikkeissä, ja monella löytyy niitä jo ennen golfharrastuksen aloittamistakin. Pukeutumisesta ei lajia aloittelevan tai lajiin tutustuvan kannata missään nimessä stressata!

VARUSTEET

Kaikilla kentällä pelaavilla tulee olla käytössään oma golfbägi ja muut tarvittavat golfvarusteet. Proshop Golf Balatasta voi vuokrata mailoja sekä harjoituskäyttöön että golfkierrokselle.

SAUNATILAT JA PUKUHUONEET

Pukuhuoneet sijaitsevat klubitalon toisessa kerroksessa. Ne ovat kaikkien pelaajien vapaasti käytettävissä. Pukuhuoneissa on lukittavat kaapit ja pyyheliinoja. Saunat ovat kesäkaudella käytettävissä päivittäin klo 12-21, sesongin ulkopuolella iltaisin klubiravintolan aukiolon mukaisesti. Varsinkin syksyllä iltojen pimetessä klubin aukiolo kannattaa varmistaa etukäteen, jotta pukuhuoneisiin ei jää mitään tärkeää.

VALVONTA

Kentällä pelaajien apuna toimivat valvojat, jotka kiinnittävät erityisesti huomiota pelin sujumiseen ja kentän kunnosta huolehtimiseen. Valvoja pyrkii nopeuttamaan peliä auttamalla pallojen etsimisessä ja häneltä voi tarvittaessa pyytää neuvoja erilaisissa pelitilanteissa. Valvonnan tavoitteena on tehdä kierroksista mahdollisimman miellyttäviä ja sujuvia kaikille pelaajille. Valvojalla on oikeus puuttua golfetiketin vastaiseen käyttäytymiseen.