Lähtöajat Kilpailukalenteri Aloita Golf

Estealueet Pirunpellon väylälle 6

Pirunpellon väylälle 6 on merkitty punaisilla paaluilla kaksi estealuetta. Toimikunta arvioi estealueiden pysyvyyden ennen seuran mestaruuskilpailuita, joten pyydämme ja arvostamme palautetta pelaajilta merkittyjen alueiden toimivuudesta.

Molemmat alueet ovat väylän oikealla puolella. Ensimmäinen estealue on n. 150-220 metriä keltaiselta tiiltä ja n. 65-135 metriä punaiselta tiiltä. Jälkimmäinen, huomattavasti pienempi estealue, on 140-150 metriä ennen viheriötä.

Estealueiden merkintä on tehty kahdesta syystä:

1) Vesi alueilla on pysyvää. Vuosien varrella vesimäärä erityisesti laajemmalla estealueella on selvästi lisääntynyt. Nyt kyseisellä alueella kulkeminen ja pallon löytäminen on jo melko lailla mahdotonta.
2) Alueet ovat aiheuttaneet erilaisia sääntötulkintoja. Samanlaisesta lyönnistä yksi pelaaja on jatkanut tilapäisen veden säännöllä, kun toinen pelaaja on jatkanut kadonneen pallon mukaisesti.

Jos tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on jäänyt estealueelle, voi peliä jatkaa vapautumalla estealueelta yhdellä rangaistuslyönnillä Säännön 17.1 mukaisesti.

Toimikunta haluaa muistuttaa, että jatkaakseen estealuesäännön mukaisesti pitää olla tieto tai käytännön varmuus siitä, että pallo on jäänyt estealueelle. Esimerkki: pelaaja lyö avauksen joka kaartaa oikealle ja kuuluu kova ääni (puu tai kivi). Jos ei ole näköhavaintoja puuhun/kiveen osuman jälkeen, ei tällaisesta pallosta voida riittävällä varmuudella sanoa, että se on estealueella. Lisäksi ilman tarkkaa näköhavaintoa tulisi pelaajalla olla hyvin tarkka tieto lyöntinsä mitasta, jotta sen perusteella voisi todeta pallon päätyneen nimenomaan estealueelle.

Lisäksi on hyvä huomioida, että estealuesäännön mukainen kahden mailanmitan vapautumisalue ylityskohdasta, tai vapautuminen lippulinjassa taaksepäin voivat sijaita myös metsässä, eivätkä päästä pelaajaa vapautumaan väylälle.

Mikäli tiedetään että pallo on kadonnut joko estealueelle, tai sen ulkopuoliseen tilapäiseen veteen, ilman tietoa kumpaan, oletetaan pallon kadonneen estealueelle. Vapautuminen suoritetaan estealueelta, minkä jälkeen voi vapautua erikseen tilapäisestä vedestä. Estealuevapautumisen ollessa mahdotonta ilman kahluusaappaita riittää estealueelta vapautumisen paikan arvio ja sen mukainen vapautuminen tilapäisestä vedestä.
​​​​​​​