Lähtöajat Kilpailukalenteri Aloita Golf

Tiedote seuran mestaruuskilpailuista

Kilpailu-, sääntö- ja tasoitustoimikunta on kokouksessaan 26.8.2022 käsitellyt seuraavan vuoden mestaruuskilpailuja. Avoimen sarjan muutosten pohjana on käytetty vastauksia kyselystä, joka lähetettiin heinäkuussa alle kymmenen tasoituksella pelaaville kilpaileville LGV:n jäsenille.

Avoimessa sarjassa kilpailuformaatti vaihtuu niin, että ensi vuonna kilpailussa pelataan kolme kierrosta. Kilpailu alkaa perjantaina Järvenrannassa, toinen kierros pelataan lauantaina Pirunpellolla ja kolmas kierros sunnuntaina Pirunpellolla. Avoimeen sarjaan otetaan maksimissaan 60 pelaajaa tasoitusjärjestyksessä ja kilpailun hcp-raja on 15,0. Cut tapahtuu kahden kierroksen jälkeen ja sunnuntain finaalikierrokselle pääsee 30 parasta pelaajaa sekä mahdolliset tasatulokset. Kilpailun ajankohta tarkentuu, kun Golfliitto julkaisee suositusajankohdan, jolloin klubien mestaruuskilpailut ensi vuonna pidetään.

Auton käytöstä avoimessa sarjassa, naisten sarjassa ja juniorisarjassa toimikunta päätti, että auton käyttö sallitaan, jos pelaajalla on esittää Suomen Golfliiton myöntämä moottoroidun ajoneuvon käyttölupa. Tämän vuoden kilpailun osalta toimikunta oli tehnyt keväällä päätöksen, että autoa ei saa avoimessa sarjassa käyttää. Valitettavasti tiedottaminen asiasta jäi vajaaksi (asiasta ei informoitu jokaista avoimen sarjan pelaajaa), ja tästä syystä päätimme jättää tulokset voimaan tämän vuoden kilpailussa myös niiden osalta, jotka autoa käyttivät.

Seniorisarjojen ikärajoihin päätettiin tehdä muutos. Vuonna 2023 seniorisarjojen rajat menevät kymmenen vuoden välein alkaen 50-vuotiaista (50, 60, 70, 80). Sarja järjestetään, jos osallistujia on vähintään viisi. Seniorisarjoissa auton käyttö on sallittu lääkärintodistuksella.

Juniorisarjaan toivomme lisää pelaajia ja tähän kannustamme palkitsemalla jatkossa myös junioreiden parhaan pistebogituloksen. Mestaruus junioreissakin ratkaistaan edelleen ilman tasoituksia (scratch).


Koonti mestaruuskisakyselyn tuloksista

1. Valitse sopivin vaihtoehto

En ole osallistunut 2+2 kierrosta -formaatin takia, mutta osallistuisin, jos kilpailu olisi kolmi- tai nelipäiväinen, tai muutoin kevyempi
(32,8 %)

Olen osallistunut, mutta olisi parempi, jos kilpailu olisi kolmipäiväinen tai muutoin kevyempi
(46,6 %)

Olen osallistunut ja haluaisin pitää formaatin nykyisellään
(20,7 %)

En ole kiinnostunut mestaruuskilpailuista
(0 %)

2. Kuinka monta kierrosta mestaruuskilpailuissa pitäisi pelata?

2 kierrosta (3,4 %)
3 kierosta (41,4 %)
4 kierrosta (55,2 %)

3. Mikä seuraavista olisi itsellesi mieluisin avoimen sarjan toteutustapa:

la+su, 2 kierrosta (1 + 1) (5,2 %)
la+su, 3 kierrosta (1.5 + 1.5) (6,9 %)
la+su, 4 kierrosta (2 + 2) (34,5 %)
pe-su, 3 kierrosta (1 + 1 + 1) (39,7 %)
pe-su, 4 kierrosta (1 + 1 + 2) (13,8 %)

4. Osallistuisitko mestaruuskilpailuihin, jos ne alkaisivat perjantaina iltapäivällä? (lähdöt n. klo 14:00 alkaen)

Kyllä (48,3 %)
Todennäköisesti kyllä (34,5 %)
Todennäköisesti en (13,8 %)
En (3,4 %)