Lähtöajat Kilpailukalenteri Aloita Golf

LGV Ry:n reikäpelimestaruuskilpailut 2023Ylimääräiset kilpailumääräykset reikäpeleihin kaudella 2023:

Nämä kilpailumääräykset täydentävät Lakeside Golfin yleisiä kilpailumääräyksiä.

Sarjat Pelimuoto Tasoitus Kenttä Tii (Miehet/Naiset)
Scratch-reikäpeli Single Scratch Pirunpelto Valkoinen/Sininen
Tasoituksellinen reikäpeli Single 75 % Järvenranta Keltainen/Punainen
Ladyreikäpeli Single 75 % Järvenranta Punainen
Seniorireikäpeli Single 75 % Pirunpelto Keltainen/Punainen
Parireikäpeli Four-Ball 90 % Pirunpelto Keltainen/Punainen

Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen
Reikäpeleihin voivat osallistua Lakesiden jäsenet. Kilpailuihin tulee ilmoittautua 16.6.2023 klo 12:00 mennessä. Reikäpelien sujuvan etenemisen takia pelaaja voi ilmoittautua enintään kahteen sarjaan. Sarja järjestetään, kun ilmoittautuneita pelaajia/joukkueita on vähintään kahdeksan.

Peliaikataulu
Peliaikataulu määräytyy pelikaavion mukaan. Pelikaavio laaditaan heti ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Ottelut suositellaan pelattavaksi arkipäivinä, mutta tarpeen vaatiessa niitä on mahdollista pelata viikonloppuisin klo 14:00 alkaen. Lähtöjä ei suljeta muilta pelaajilta. Jokaiselle kierrokselle on kaksi viikkoa peliaikaa. Jokainen kilpailuun ilmoittautunut pelaaja on sitoutunut noudattamaan tätä aikataulua. Mikäli ottelua ei saada pelatuksi määräaikaan mennessä, kilpailutoimikunta ratkaisee asian parhaaksi katsomallaan tavalla.

Tasoitusten määrittäminen
Tasoituksellisissa sarjoissa pelaajan pelitasoituksen laskentaan käytetään pelaajan ottelupäivän mukaista tasoitusta. Pelitasoituksen määrä lasketaan pelaajan pelitasoituksesta ja pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.

Ottelussa alimmalla tasoituksella pelaavan pelaajan pelitasoitus säädetään nollaan ja muiden pelaajien pelitasoitusta säädetään vastaavasti yhtä monella lyönnillä.

Tasatulosten määrittäminen
Reikäpelikilpailuissa Golfin Säännön 3.2a(4) mukaisesti viimeisen reiän jälkeen tasan olevaa ottelua jatketaan väylä kerrallaan kierroksen ensimmäiseltä väylältä jatkaen kunnes voittaja ratkeaa. Jatkorei’illä tasoituslyönnit huomioidaan normaalisti, kuten 18:sta ensimmäisellä reiällä. Jatkoreiät ovat jatkoa samalle kierrokselle.

Seniorimiehet ja junioripojat
Tänä vuonna vähintään 70 vuotta täyttävät miehet ja enintään 12 vuotta täyttävät pojat voivat halutessaan pelata reikäpeleissä punaiselta tiiltä. Tiin voi valita vain kerran eli kaikki sarjan reikäpelit on pelattava samalta tiiltä.

Parireikäpelissä valintamahdollisuutta ei ole, vaan kaikki miehet pelaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta tiiltä.

Moottoroidun ajoneuvon käyttö
Henkilön kuljettamiseen tarkoitetun moottoroidun ajoneuvon (esim. golfauto) käyttö reikäpeleissä on sallittua lääkärintodistuksella. Lisäksi pelaajat voivat sopia moottoroidun ajoneuvon käytöstä myös ilman lääkärintodistusta.

Ottelun tulos
Ottelun tulos on lopullinen, kun se on julkaistu Lakesiden Golfin GolfBox-tulospalvelussa.


Lakeside Golf Vammala Ry
Kilpailu-, Sääntö- ja Tasoitustoimikunta
29.5.2023